Publicerad: 22 september 2016

Nyhet

Trelleborg tilldelas innovationspris

Grattis Trelleborg! Kommunen tilldelades i går SKL:s och Vinnovas nyinstiftade innovationspris för sitt arbete med att digitalisera invånarnas ansökningar av ekonomiskt bistånd.

Priset delades ut på Innovationsdagen 2016 som hölls på Münchenbryggeriet i Stockholm. Bland 50 nomineringar hade en jury valt ut tre finalister. Konferensens deltagare röstade därefter fram vinnaren.

Syftet med priset är att uppmärksamma offentliga aktörer som skapat goda förutsättningar för innovation och gjort skillnad i vardagen för invånarna.

Juryns motivering

Så här motiverade juryn sitt val av Trelleborgs kommun som en av finalisterna:

”Med utgångspunkt i invånarnas behov har Trelleborgs kommun utvecklat en del av det offentliga åtagandet på ett modigt och tillitsbaserat sätt. Genom att ta tillvara möjligheterna för organisationsutveckling och digitalisering har de skapat tydliga servicevärden och effektiviseringsvinster. Modellen har stor potential att spridas till fler kommuner och sakområden.”

Läs vidare

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKL!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot