Publicerad: 16 december 2016

Nyhet

Vesna Jovic ny vd på SKL

Idag utsåg Sveriges Kommuner och Landstings styrelse Vesna Jovic till ny vd för SKL. Vesna Jovic börjar på SKL under våren 2017.

Vesna Jovic Fotograf: Thomas Carlgren

– Vesna Jovic har en stark drivkraft som kommer att komma våra medlemmar till stor nytta. Vi är glada att hon snart börjar som ny vd på SKL, säger Lena Micko, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

– Vi ser att Vesna Jovic är rätt person att leda och utveckla SKL så att vi på bästa sätt kan möta de utmaningar som vi och våra medlemmar står inför, säger Lena Micko.

Vesna Jovic sedan 8 år tillbaka som kommundirektör i Huddinge kommun där hon sedan 1988 haft flera tjänster inklusive flera chefstjänster, bland annat socialchef.

– Det känns fantastiskt roligt och jag känner mig hedrad över att ha fått förtroendet att leda SKL, säger Vesna Jovic.

– Jag ser fram emot att, tillsammans med SKL:s medlemmar, förtroendevalda och medarbetare, fortsätta utveckla SKL. Tillsammans ska vi göra en bra organisation ännu bättre, säger Vesna Jovic.

Vesna Jovic tillträder under våren 2017 men än finns inget datum satt. Tills vidare
fortsätter Lena Dahl som tf vd för SKL.

CV i utdrag

Född: 1961 (55 år)

Utbildad socionom vid Högskolan i Örebro

Huddinge kommun, bland annat: Invandrarkonsulent, Chef för Sfi, Kommundelschef i Segeltorp, socialchef och kommundirektör.

Bland övriga uppdrag: Ledamot i regeringens råd för digitalisering av offentliga Sverige, ordförande i styrgruppen för Digital agenda Storstockholm och styrelseledamot i Stockholm Business Alliance.

Kontakt

Vesna Jovic
0708-790 332

Ladda ned högupplöst bild

Fotograf: Thomas Calgren/Huddinge kommun

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKL!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot